Return from the dead with Angkor Wat

Gothenburg, Sweden

Tro det eller ej men vi är tillbaka från det döda. I takt med att vår resa led mot sitt slut tröt också motivationen till att sitta inne en dag och redigera bilder och skriva bloggposter. Nu när vi har kommit hem till Göteborg igen och internet äntligen är vindsnabbt tänker vi trots allt dela med oss av lite bilder från de platser som ännu ej synts till på hemsidan. Vi tar vid där vi slutade helt enkelt och först ut är det som utan konkurrens är Kambodjas mest kända besöksmål beläget i utkanten av landets femte största stad Siem Reap. Vi talar naturligtvis om det världsberömda tempelkomplexet Angkor. Arkeologer tvistar något om när templen ursprungligen uppförts men vi kan anta att det rör sig om cirka 1000 år tillbaka i tiden och att det ursprungliga syftet med uppförandet var att Angkor skulle agera huvudstad och religiöst centrum i det relativt omfattande Khmerriket. Eftersom hela området är för stort för att ta sig runt till fots rekommenderas det att man antingen hyr en motorcykeltaxi eller en vanlig bil, av kostnadsskäl föredrog vi det förstnämnda. För helt klart överkomliga 16 dollar hade jag och Jonathan samt en okänd indisk herre från vårt vandrarhem hyrt en motorcykeltaxi med tillhörande chaufför i en halv dag. Vi anlände till det mest kända templet Angkor Vat lagom till soluppgången för att i lugn och ro sätta oss ned och spana in solens återkomst. Dessvärre och kanske inte helt oväntat delade vi denna idé med några tusen andra besökare och istället fick man armbåga sig fram bland horder av turister för att över huvud taget få fritt synfält mot templet över den så populära lilla sjön som är belägen framför huvudingången. När vi väl hade lyckats med detta visade det sig att det var alltför molnigt denna dag och den vackra soluppgången var milt sagt icke existerande. Istället för att stå kvar och vänta på något som ändå inte skulle infinna sig drog vi iväg och tog oss in i templet som de första femtio besökarna. Genom att omedelbart gå så långt bort som möjligt från ingången fick vi möjlighet att i någon kvart eller så vandra runt helt ostörda inne i det som kanske är Sydostasiens mest kända besöksmål. Ibland och då menar jag verkligen ibland kan det faktiskt löna sig att vara uppe innan tuppen.

Det kommer mera så stay tuned! // Fredrik

dsc04684

dsc04715

dsc04734

dsc04754

dsc04799

dsc04915

dsc04854

dsc04858

dsc04846

dsc04901

dsc04871

dsc04851

dsc04943

dsc04961

dsc04956

dsc04832

Leave a Reply